תיקון עולם וקנדוק תופסות תאוצה והאם חברת בטר שיקרה

תיקון עולם פיתחה טכנולוגיה חדשה וקיבלה חיזוק מקופת חולים מאוחדת ומקרן הגידור הגדולה בישראל, אינטרקיור מתמזגת ל-SPAC לפי שווי של 300 מיליון דולר בדרך לנאסד"ק, פנאקסיה תחלק קנאביס חינם לצרפתים ומדוע חברות מעדיפות לפרסם הודעות לעיתונות במקום לבורסה?

סיכום השבוע בסקטור הקנאביס בבורסה – מהשבועות העמוסים ביותר בדיווחים: קנדוק בדרך לנאסד”ק, טוגדר מתחילה לארוז, קאנומד רוצה לפתוח בית מרקחת מקוון, תיקון עולם פיתחה טכנולוגיה מיוחדת, חתמה עם קופ”ח מאוחדת וקיבלה חיזוק משמעותי מקרן הגידור הגדולה בישראל, פנאקסיה זכתה במכרז בצרפת ועוד…

בטר צריכה better יושרה?

השבוע דווח כי המייסד של חברת בטר (Better) נידון לחמש שנות מאסר בתאילנד בגין סחר בסמים. בטר אומנם לא חברה ציבורית אך השבוע התגלה כי כאשר היא ניסתה לפני למעלה משנה להתמזג לתוך השלד הציבורי וויטסמוק, היא ככל הנראה לא התנהגה בצורה ישרה. לכאורה. החברה דיווחה בזמנו לוויטסמוק, שדיווחה בהתאם לבורסה ולמשקיעים, שהיא הרוויחה בשנת 2017 בין 0.5 ל-1 מיליון שקל. אבל, השבוע הסתבר שלפי מסמכים שהוגשו לבית המשפט בתביעה שהגישו המנכ”ל ויו”ר בטר לשעבר נגד החברה, החברה לא רק שלא הרוויחה חצי מיליון שקל ב-2017 או כל סכום אחר – אלא הפסידה, ולא פחות מ-7.4 מיליון שקל! הדיווח שהיא דיווחה בזמנו גרם לעליית המניה על דבר שכאמור ככל הנראה לא היה ולא נברא.

דובר חברת “בטר” אלי שקד מסר בתגובה “מסור ד”ש למתחרים שלנו שמשלמים לך כסף כדי שתלכלך עלינו” ואיים, כרגיל, בהגשת תביעה משפטית. עם זאת, הוא לא הכחיש את הדברים.

טוגדר: הסכם ראשון להענקת שירותי ייצור לצד ג’

טוגדר (Together) דיווחה השבוע כי חתמה על הסכם עם חווה פעילה בגודל של 10 דונם לפיו היא תעניק לחווה שירותי ייצור במפעל שלה באשקלון הנמצא בשלבי ייצור אחרונים. מדובר בהסכם הראשון שטוגדר חותמת עד כה להענקת שירותי ייצור לצד ג’. כפי שנחשף בכתבה אודות ההיקף של סקטור הקנאביס בארץ – עיקר העלויות במפעלי קנאביס הינן עלויות תקורה שאינן משתנות לפי היקף הכמות המעובדת במפעל ולכן לחברות כמו טוגדר שמשתמשות במפעל לתוצרת שלהן משתלם מאוד להעניק לחברות נוספות שירותי ייצור, גם אם זה במחיר יחסית נמוך מהמחיר בשוק.

אינטליקנה מעדכנת על ביטול עסקה

חברת אינטליקנה (Intelicanna) דיווחה השבוע כי שיתוף הפעולה שחתמה שעליו עם חברת WeNoid לא יצא אל הפועל. במסגרת שיתוף הפעולה תכננה אינטליקנה להקצות לחברה 330,000 מניות שלה ללא עלות תמורת 30% מ’ווינויד’ (WeNoid), המשקפים שווי של 3.2 מיליון שקל של חברה שכל עיסוקה הוא בשיתוף ביקורות על מוצרי CBD. אינטליקנה לא דיווחה מדוע ההסכם לא יצא אל הפועל אבל אפשר להניח שזו היתה החלטה טובה שכן האתר ככל הנראה לא שווה סכומים כאלה. מה שכן, יפה שהחברה עשתה את המצופה ממנה ודיווחה על ביטול ההסכם למשקיעים.

קאנומד מעריכה הכנסות לשנת 2020 ומדווחת על פתיחה של בית מרקחת מקוון

איך אפשר לסכם שבוע בלי צרור דיווחים של קאנומד (Cannomed). החברת פרסמה השבוע הערכה להכנסות שלה בשנה שחלפה לפיה בשנת 2020 כולה היא מכרה בכ-20.1 מיליון שקל בסך הכול, מתוכם 13.5 מיליון שקל במחצית השנייה של השנה. החברה לא פרסמה איזה חלק מההכנסות נבע מפעילות בית המרקחת שבשליטתה, ‘מקס פארם’ בחולון, ממנו היא מחזיקה 55%, ואיזה חלק נבע מפעילות הגידול שלה. מאחר והחברה לא החלה בשיווק מוצרים מחוות הגידול שבבעלותה אפשר להניח שרוב מוחלט של ההכנסות נבעו מפעילות בית המרקחת. החברה מעריכה כי בשנת 2021 ההכנסות שלה יגיעו לסך של כ-69 מיליון שקל. מעניין יהיה לראות האם ציפיות אלו אכן יתממשו.

דיווח נוסף של קאנומד יצא כדי לעדכן שהחברה נמצאת בשלבי הקמה סופיים של שירותי בית מרקחת אונליין (מקוון) שיכלול לדברי החברה אפשרות לקנות קנאביס דרך האתר, ייעוץ ממומחים כפי שמבצעים כבר מספר אתרים בארץ, וכן מכירת תרופות אחרות. באופן כללי יש יתרון בהקמה של אתר מסחר אונליין שמאפשר לחברות לקבל קצת קידום אורגני של מותגיה שכן לא ניתן לפרסם אתרים שקשורים לקנאביס בדרכים “קונבנציונאליות” כמו פרסום בגוגל, פייסבוק וכו’. לחברות הקנאביס עם אתר מכירת קנאביס אונליין יש יתרון כי יש להן קשר עם חולית בתי המרקחת ללא הצורך לוותר על אחוזים משמעותיים מהרווח ממכירות או בקצרה: “לעקוף” את בתי המרקחת ולהגיע ישירות ללקוח.

יוניבו הרחיבה את הכמות המותרת לאחסון בבית המסחר שלה

חברת יוניבו (Univo) מדווחת כי קיבלה אישור להרחיב את כמות האחסון המקסימלית בבית המסחר שלה מ-180 קילו לכ-600 קילו. לדברי החברה הרישיון התקבל “על מנת לתמוך בהגדלת פעילות החברה והרחבת הייצור עבור חברות נוספות”. בפועל מה שהחברה מנסה לסמן בין השורות למשקיעים הוא שצפוי גידול בפעילות של החברה אבל נשאלת השאלה – אם כבר שקיפות אז למה לא עד הסוף? החברה פרסמה הערכה להכנסות במחצית הראשונה של 2020 כאשר היה גידול, אז למה לא לפרסם הערכה גם להכנסות שהיו ברבעון 4 שבנוגע אליהן המשקיעים נותרו לוטים בערפל?

קנדוק-אינטרקיור בדרך לנאסד”ק

הדיווח שהוא ככל הנראה המשמעותי ביותר השבוע היה של אינטרקיור קנדוק (Intercure Canndoc) שדיווחה כי חתמה על הסכם מיזוג עם SPAC בשם Subversive LP R (סימול: SVX.U) במסגרתו החברה צפויה להתמזג לתוך הספאק לפי שווי של 300 מיליון דולר. הספאק (מן “שלד” בורסאי) גייס לפני מספר ימים 65 מיליון דולר לפי שווי של 10 דולר למניה. מתווה המיזוג הוא כזה – אינטרקיור תקבל 30,000,000 מניות של הספאק לפי 10 דולר למניה (כלומר סה”כ שווי של 300 מיליון דולר לבעלי המניות של אינטרקיור), בספאק יהיו בין 65 ל-290 מיליון דולר ולאחר המיזוג החברה צפויה להיסחר בנאסד”ק, בקנדה ובבורסה הישראלית – בכך היא תיהפך לחברה הקנאביס הישראלית הראשונה שתיסחר בנאסד”ק, אלא אם כן תקדים אותה חברת IMC הנסחרת במניית IM CANNABIS בקנדה וכבר הגישה בקשה להרשמה לנאסד”ק.

קנדוק פרסמה גם שהספאק אליו היא מתמזגת מעריך את ההכנסות שלה ברבעון 4 השנה בכ-32.3 מיליון שקל, כלומר גידול של 43% ביחס לרבעון השלישי השנה. מה שכן – חשוב להדגיש כי הנתונים האמיתיים בדוח הרבעון יהיו ככל הנראה נמוכים יותר מההערכה – כיוון שהספאק הכניס לתוך הנתונים גם בית מרקחת שחברת ‘כאן עולם’ המוחזקת 50.01% בידי קנדוק רכשה לפני מספר שבועות, בעוד שכללי החשבונאות לא מאפשרים להכניס את אותו בית המרקחת לתוך הדוחות של רבעון 4. בנוסף, הספאק מעריך כי ברבעון הרביעי ה-EBITDA, שזה בעצם הרווח של החברה ללא הוצאות מימון, פחת, והפחתות על נכסים ומיסים, יעמוד על 4.9 מיליון דולר.

למה סכום הגיוס המדויק לא ידוע ועומד על בין 60 מיליון דולר ל-300 מיליון דולר? 

הסיבה טמונה בשיטת המיזוג לספאק. זוהי שיטה שצברה בשנה האחרונה פופולאריות בעולם ועד כה גויסו באמצעות ספאקים מיליארדי דולרים רבים. ספאק הוא בעצם שלד בורסאי ישראלי כאמור בגרסת ה-2.0. בניגוד לישראל – בספאק אמריקאי הכסף של המשקיעים בו  עובר לחשבון נאמנות (כלומר ההנהלה לא יכולה לבזבז אותו על משכורות וכו’) בו הוא מוחזק עד אשר מדווח מיזוג שעומד בכללים שקבעה מראש הנהלת הספאק בשיתוף עם המשקיעים. לאחר ההכרזה על המיזוג המשקיעים עומדים בפני שתי אופציות – אם הם חושבים שהחברה המתמזגת לתוך הספאק מעניינת, אז הם ממשיכים  להחזיק במניות. אם הם חושבים שהחברה המתמזגת לא מעניינת, הם זכאים להחזיר את מניותיהם לספאק ולקבל את כספם בחזרה לפי השווי בו השקיעו. 

לכן, לא ידוע עדיין כמה כסף יהיה לספאק של אינטרקיור. מתוך סך כל 290 מיליון הדולר שיושבים בחשבון הנאמנות של הספאק – 65 מיליון דולר “משוריינים” למיזוג ובטוח שיגיעו למיזוג, בעוד שלא בהכרח כל ה-225 מיליון דולר הנותרים יענו בחיוב להצעת המיזוג. אנחנו והמשקיעים נמתין לראות את תוצאות ההיענות ונעדכן כמובן. בכל מקרה – מבחינת אינטרקיור ככל שיגויס פחות כסף כך היא תחזיק ביותר אחוזים בחברה שכן 30,000,000 המניות שלה כבר מובטחות. אם כל ה-290 מיליון דולר יגויסו אזי אינטרקיור תחזיק קצת יותר מ-50% בחברה. אם יגויסו פחות אז החלק שלה יגדל בהתאמה.

אקס.טי.אל – מדוע לא עלית גם?

השבוע תהו חלק מהמשקיעים הבקיאים יותר בשוק איך זה שחברת אקס.טי.אל שעוסקת בפיתוח תרופות אך מזוהה מאוד עם חברת אינטרקיור-קנדוק (וגם נשלטת דה פקטו על ידי אלכס רבינוביץ’ – בעל השליטה באינטרקיור והמנכ”ל שלה) עלתה רק 5% לאחר שאינטרקיור, בה אקס.טי.אל מחזיקה מניות, עלתה ביותר מ-40%. ובכן, הסיבה היא שאומנם מבחינה פסיכולוגית אקס.טי.אל מזוהה עם אינטרקיור, אך בפועל שווי האחזקות שלה עומד על 8.2 מיליון שקל לפני העלייה של אינטרקיור. מהעלייה של אינטרקיור אקס.טי.אל הרוויחה 3.3 מיליון שקל, והעלייה של מניית אקס.טי.אל הוסיפה לשווי החברה עוד 3 מיליון שקל, כך שהעלייה היא מוצדקת ביחס לרווח שנוצר. 

ניצלו את המומנטום: נקסטייג’ וטוגדר הכריזו על גיוס כספים

הדיווח של קנדוק גרם לעלייה של 40% במנית אינטרקיור ויחד איתה גם לעליות חדות בשאר המניות בסקטור – לא כי הן קשורות למיזוג אלא כי אם אינטרקיור תתקבל בברכה לבורסה האמריקאית זה כמובן מגדיל גם את הסיכויים שלהן לבצע מהלך דומה. שתי חברות ניצלו את העליות בשביל לדווח על גיוס צפוי ממש באותו ערב של הדיווח. 

הראשונה – חברת נקסטייג’ העוסקת בתחום המחקר ופיתוח של צמח הקנאביס, בין היתר בהחדרה אפקטיבית של חומרים פעילים מהקנאביס למחסום דם המוח באמצעות טכנולוגיה שפותחה על ידי בעלת השליטה בנקסטייג’, חברת נקסטאר, וניתנה בבלעדיות לנקסטייג’ בכל הנוגע לקנאביס. לחברה יש עוד מספר שיתופי פעולה כאשר ככל הנראה המרכזי ביניהם הוא שיתוף הפעולה שחתמה החברה עם חברת טמפו הישראלית במסגרתו החברה צפויה לעזור לטמפו לפתח על גבי מוצריה הקיימים מוצרים המכילים CBD. נכון לעכשיו לחברה אין הכנסות מהותיות עם זאת. נקסטייג’ דיווחה על הענקה של מספר סדרות אופציה לבעלי מניותיה בחינם במהלך הנקרא “הנפקת זכויות”. זהו מהלך שמשמעותו היא שתמורת סכום מסוים של כסף בעלי המניות של החברה יוכלו לקנות מספר סדרות של אופציות למניות החברה. היתרון בהנפקת זכויות היא שהיא פתוחה לבעלי מניות החברה בלבד ומהווה מעין הטבה. נקסטייג’ גם דיווחה השבוע כי בעלת השליטה בחברה מכרה בערך 1% מהחברה במחיר של אגורה אחת למניה. חשוב להדגיש כי אין זו באמת מכירה אלא תשלום שדווח מראש שיקרה לאחד היועצים של נקסטייג’ שבמקום מזומן מקבל מניות במחיר אפסי.

השנייה – חברת טוגדר, העוסקת בגידול קנאביס בחווה שלה בישראל ובחווה שלה במחוז קססה (Kasese) באוגנדה. טוגדר בתהליכי השלמה אחרונים של הקמת המפעל שלה בישראל שנבנה בצמוד לחווה, ובנוסף – טוגדר גם רכשה את חברת קנאבליס, יצרנית שמני קנאביס רפואי. ההנפקה ככל הנראה באה במטרה לעזור לתמוך בפעילות השוטפת של החברה. עם זאת יש להדגיש שהחברה דיווחה רק על כך שהיא בוחנת לבצע הנפקה בקרוב ולא דיווחה על ההיקף של ההנפקה הצפויה.

המכרז בצרפת – התוצאות הגיעו: פנאקסיה בפנים, קנאשור בחוץ

לאחר ששתי החברות פנאקסיה וקנאשור התמודדו במכרז בצרפת ביחד עם חברות רבות מרחבי העולם, הגיעו תוצאות המכרז: פנאקסיה זכתה להיות ספק ראשי לשני סוגי שמנים וספק משני לטבליות תת לשוניות. ספק ראשי מאפשר לחברה לספק את המוצרים בצורה רציפה בעוד שספק משני נמצא כגיבוי למקרה של מחסור אצל הספק הראשון. במסגרת הפיילוט פנאקסיה תספק לכמות לא ידועה של מטופלים (מתוך 3,000 מטופלים בסך הכל) בצרפת, בחינם, את המוצרים למשך שנתיים של פיילוט. אם אכן יאושר לאחר הפיילוט שימוש בקנאביס לצרכים רפואיים בצרפת – יתכן שהחברות שזכו במכרז יזכו ביתרונות כלשהם, אם כי הדבר אינו מובטח. פנאקסיה, שספגה ביקורות על כך שבישראל היא מעלה מחירים בעוד שבצרפת היא משווקת קנאביס בחינם, דיווחה כי עלויות ההשתתפות בפיילוט צפויות להיות זניחות. עם זאת החברה לא ציינה הערכה גלויה לעלות זו. 

לעומת זאת, חברת קנאשור שגם היא הגישה מועמדות לא זכתה – לא בספק ראשי ולא בספק משני. סביר להניח שהדבר נובע מכך שלקנאשור בניגוד לפנאקסיה אין תקן EU-GMP וגם אין לה היסטוריה ארוכה של אספקה למטופלים כמו שיש לפנאקסיה. בסופו של דבר, במכרז הצרפתים לא התמקדו באיכות של המוצרים וכמה הם אהובים על המטופלים אלא על היציבות שלהם ועל ההיסטוריה של החברות המתמודדות.

תיקון עולם: “פיתחנו מערכת לזיהוי זני קנאביס באמצעות דנ”א”

חברת תיקון עולם קנביט דיווחה השבוע כי פיתחה טכנולוגיה בשם CGF לזיהוי זני קנאביס על פי הדנ”א שלהם, דבר שיכול בין השאר לפתור את אחת הבעיות איתן מתמודדים המטופלים – שיטה שזכתה לכינוי “שקית הפתעות” שמתארת מצב בו אין שקיפות לתוכן השקית וחברות יכולות להכניס כל פעם זן אחר לאותה אריזה או להכניס את אותו זן לכמה אריזות שישווקו בשמות שונים. 

על אף ההתלהבות וההכרזה על Game Changer בתחום הקנאביס, שהוא בעיקר אינטרס של המטופלים לשקיפות, יש סיבה בגללה לא בטוח שמדובר בבשורה עד כדי כך גדולה מבחינה כלכלית לחברה, שכן בסופו של דבר אין לחברות אחרות אינטרס להשתמש בטכנולוגיה של תיקון עולם. הדרך היחידה שבה כל החברות ישתמשו בטכנולוגיה היא אם הרגולטור יכריח אותן וזה משהו שקשה לראות שקורה. מה שכן, היתרון לצרכן יהיה אולי בכך שהחברה הודיעה שהטכנולוגיה תהיה זמינה גם לציבור הרחב בשלב מאוחר יותר, מה שיאפשר שימוש ובקרה נרחבים יותר אשר “יכריח” חברות אחרות להיות שקופות ומדויקות.

מאיפה כן יכולה להגיע הבשורה הכלכלית עבור תיקון עולם מפיתוח טכנולוגיית ה-CGF? לדברי החברה, הטכנולוגיה יכולה לאפשר לרשום פטנטים על זנים שונים באמצעות רשימת פטנט על רצף הדנ”א הספציפי שלהם שיזוהה באמצעות המערכת. טכנולוגיה כזאת, אם לא תהיה לחברות אחרות, תחייב את החברות האחרות לרכוש זכות שימוש בה.

בנוסף דיווחה תיקון עולם השבוע כי חתמה על הסכם השקעה עם קרן ספרה, שנחשבת קרן הגידור הגדולה ביותר בישראל ומנהלת על פי הערכות כ-1.5 מיליארד דולר. במסגרת ההסכם צפויה קרן ספרה להשקיע כ-12 מיליון שקל בתמורה לכ-5.75 שקל למניה – מחיר גבוה בכ-8% ממחיר המניה בבורסה במועד אישור הדירקטוריון את הגיוס. לאחר הדיווח תיהפך קרן ספרה לבעלת עניין בחברה עם אחזקה של 5.15% בתיקון עולם. מדובר בהודעה חיובית מאוד גם מכיוון שהיא מראה הבעת אמון מצד קרן ספרה וגם מכיוון שההנפקה לא רק שלא בוצעה בהנחה על גבי מחיר השוק, אלא בפרמיה.

מדוע החברות מדווחות קודם לעיתונות ורק לאחר מכן לבורסה?

חברת תיקון עולם דיווחה השבוע גם כי חתמה על הסכם עם קופת חולים מאוחדת במסגרתו היא תשווק קנאביס רפואי ללקוחות הקופה. מדובר בהודעה חיובית, אך חשוב להדגיש שסביר להניח שתיקון עולם לא תהיה היחידה שתעבוד מול מאוחדת ובמסגרת ההסכם אין לתיקון עולם בלעדיות על הסכם זה. סביר להניח שהקופה, על מנת לתת מגוון רחב של מוצרים ללקוחותיה, תעבוד עם כל החברות הגדולות והבינוניות שיהיו מוכנות לכך ולכן הוא האירוע כנראה קצת פחות מיוחד וחלוצי לתיקון עולם כפי שתיארו אותו באתרים הכלכליים ביזפורטל וכלכליסט. להסכם כן יש יתרונות כמובן: אחד, לחברה, הוא שהמהלך יצור כנראה לגיטימציה לעוד אנשים לבקש רישיון לשימוש בקנאביס רפואי ולכל הפחות להפנות את אלה שיגיעו למאוחדת לקבל אותו ממנה. היתרון השני הוא ללקוחות – כאשר עובדים מול גוף גדול כמו קופת חולים מאוחדת ולא מול מטופלים בודדים סביר שתהיה הוזלה במחירים. 

אז ההסכם חיובי, אבל דרך הדיווח שלו לא לא כל כך חיובית, מדוע? יום לפני הדיווח של ההסכם, ביום רביעי, זינקה מניית החברה בכ-9.5% ללא כל דיווח באותו היום וזאת כאשר רוב מניות הסקטור האחרות ירדו. מה הסיבה? כמובן שלא ניתן לדעת בוודאות, אבל היו בסקטור מי שטענו שזה מריח כמו דליפת מידע פנים, אם כי לא בטוח שאם היתה כזאת היא היתה מהצד של תיקון עולם דווקא.

אבל זה לא הכל – כמעט שעה לפני שהחברה דיווחה על ההסכם לבורסה ולמשקיעים הוא יצא ככתבה בכלכליסט, כולל כל הפרטים החשובים.

כך גם קרה בדיווח השבוע של אינטרקיור-קנדוק על שיתוף פעולה לייצור ושיווק של מותג CBD משותף לייצור ושיווק מוצרי קוסמטיקה לנשים המכילים CBD עם חברת ה-CBD של פנינה רוזנבלום שעדיין לא פעילה מכיוון ש-CBD איננו חוקי בישראל. 4 שעות(!) לפני הדיווח שוב יצאה כתבה בכלכליסט עם כל הפרטים.

דברים כאלה לא אמורים לקרות כמובן – המשקיעים צריכים לקרוא את הדיווחים דרך הבורסה ולא דרך כתבות בעיתונות. חשוב להדגיש כי לא מדובר בדיווחים מינוריים על פעילות שוטפת של החברה אלא על דיווחים מהותיים שדורשים דיווח לבורסה. רשות ניירות ערך טרם התייחסה לתופעה הזו בסקטור.

אם גם אתם תוהים “מה נשתנה השבוע הזה מכל השבועות” ולמה יש כל כך הרבה הודעות – חברות בסקטור הקנאביס אוהבות מאז ומתמיד להוציא הרבה דיווחים כאשר יש שבוע של עליות (במקרה של השבוע מדובר בעליות בעקבות המיזוג הצפוי של אינטרקיור לספאק בנאסד”ק). המטרה היא כמובן “לרכוב על הגל” כדי לעודד השפעה חיובית בשווי המניות.

סיכום העליות והירידות של השבוע:

  • אינטרקיור קנדוק – 49.21%+
  • תיקון עולם קנביט – 26.70%+
  • קאנומד – 9.67%+
  • יוניבו – 6.17%+
  • פנאקסיה – 7.46%+
  • פארמוקן –  4.88%+
  • וונטייז – 4.48%+
  • שיח מדיקל – 2.60%+
  • טוגדר – 1.84%+
  • אינטליקנה – 0.17%-
  • סמארט אגרו – 1.73%-
  • נקסטייג’ – 2.79%-
  • עמיר שיווק – 3.11%-
  • מדיוי – 3.65%-
  • קנאשור – 4.01%-

אין בנאמר המלצה לביצוע פעולות בניירות ערך, הנכתב הינו דעה בלבד. כל המבצע פעולות כלשהן על בסיס הכתוב עושה זאת על אחריותו בלבד ואין צוות המגזין אחראי לנזקים כלשהם שיגרמו כתוצאה מפעילות בניירות ערך בעקבות הכתבה.

המשך קריאה
Back to top button
x
Close

אופס!

אנא בטלו את חוסם הפרסומות כדי לצפות בתוכן באתר